Gruppcoaching är en annan form av utvecklingsarbete, där du blir coachad tillsammans med andra. I gruppen bör det inte vara mer än 6-8 personer, men det beror lite på typen av grupp. Det kan t ex vara ett arbetslag på en skola, en grupp anställda på ett företag, en avdelning, ledningsgrupp, projektgrupp osv.

Det finns många olika orsaker till att man behöver coaching i grupp. Det kan t ex vara att man har olika uppfattningar om saker och ting; man lyssnar inte, har olika värderingar, livssituationer, generationsklyftor, brist på förtroende.

För att komma loss från det som ställer till problem är det viktigt att vi först ser på hur situationen ser ut just nu, var vi befinner oss i dagsläget. Utefter detta går vi vidare för att hitta lösningar som tar oss vidare. Det man inte är medveten om, kan man inte ändra på. Så därför arbetar vi med att bli medvetna om gamla mönster, begränsningar och övertygelser som vi fastnat i. Vi arbetar även med gemensamma mål och strukturer för gruppen mm. Detta kan verkligen göra skillnad!

Fördelarna med att delta i gruppcoaching är att dina kollegor och likasinnade kan stötta och peppa varandra. Och du kan naturligtvis även lära dig från andra genom deras framgångshistorior, deras  rädslor och genombrott.


 

 
1
Jag är en oberoende konsult och
affärspartner med Bob Proctor och
använder det material som Life Success
erbjuder i mina utbildningar, seminarier, workshops, coachningar och master mind-grupper.


 

Jag är utbildad diplomerad coach enligt
ICF och medlem i ICF Nordic, och stödjer
därmed deras etiska regler. Läs mer om
ICF på www.icfnordic.org